Taylor Switf’in hayranları, sahte bilet dolandırıcılarının kurbanı oldu

taylor switf in hayr
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü yıldız Taylor Swift‘in konserini sabırsızlıkla bekleyen hayranlar, bilet dolandırıcılarının tuzağına düştü. Birleşik Krallık’taki hayranları, sahte bilet alımları nedeniyle 1 milyon sterlin üzeri para kaybına uğradı. Lloyds Bankası yönetimi, 600’den fazla müşteriyle ilgili durum hakkında bilgi verdi ve bunların mağdur ve öfkeli olduğunu belirtti.

Banka verilerine göre, mağdurların ortalama kaybı 332 sterlinken, bazıları için bu miktar 1000 sterlin üzerine çıktı. Araştırmalar, dolandırıcıların özellikle 25-34 yaş arası hayranları hedeflediğini ve birçok dolandırıcılık olayının sosyal medya üzerinde yaşandığını gösterdi. Lloyds Bankası daha önce Coldplay, Beyonce ve Harry Styles gibi sanatçıların hayranlarının da benzer durumda olduğunu bildirdi.

Bankanın dolandırıcılıkla mücadele bölümü başkanı Liz Ziegler, “En sevdiğimiz sanatçıların canlı performanslarına şahit olacağımız heyecanla duygusal olarak icapları görüyoruz, ancak bu duygusal yükün kararlarımızı etkilemesine izin vermemeliyiz” açıklamasında bulundu.

Tüketici hakları savunucusu Lisa Webb ise bilet alacaklara yalnızca yetkili satıcıları kullanmaları yönünde tavsiyede bulundu. Webb, “Çekici tekliflere karşı direnip biletinizi sadece yetkili satıcıdan alın. Böylece haklarınızı korursunuz. Bilet fiyatı 100 sterlin üzerindeyse ödemenizi kredi kartı ile yapmanızda fayda vardır.” ifadelerini kullandı.

Aldandıkları sahte biletlerle Taylor Swift konserine katılamayan hayranlar bir öfke rüzgarı estirdiler. Lloyds Bankası, birçok müşterisinin bu dolandırıcılıktan dolayı mağdur olduğunu belirtti. Ayrıca tüketicilerin dikkatini çekerek biletleri yalnızca yetkili satıcılardan almanın önemine dikkat çekti.

Taylor Switf’in hayranları, sahte bilet dolandırıcılarının kurbanı oldu
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!