Müjdat Gezen: “Tarık Akan’ı Uğur Dündar tutuklattı lafı tamamen yalandır”

Müjdat Gezen, Kılıçdaroğlu’nun Uğur Dündar’ın Tarık Akan'ı tutuklattığı iddiası ile ilgili 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' ifadesini kullandı. #MüjdatGezen #UğurDündar #KemalKılıçdaroğlu

mujdat gezen tar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Uğur Dündar ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki sert polemiğe Uğur Dündar’ın kadim dostu Müjdat Gezen de dahil oldu.

Uğur Dündar, 31 Mart yerel seçimleri takip eden süreçte, kişisel adaylığını kabul ettirebilmek için ‘siyasi rüşvet’ dağıttığını öne sürdüğü CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti. Kutlama sonrasında kıvılcımlanan bu durum, sosyal medyadan Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıtla alevlendi. Kılıçdaroğlu, Dündar’ı hedef alan cümlelerini, “Bizim jenerasyonunun onur şahsiyetlerinden olan Tarık Akan’ın karşı geldiği, dürüstlüğü ve direniş ruhuyla tanınan biri, Uğur Dündar…” şeklinde tanımlarken dile getirdi.

Sonrasında bu konuya dahil olan kişilerden biri de deneyimli tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen oldu. Gezen, özellikle bu konuyu Cumhuriyet gazetesinde yazmış olduğu bir makalede ele aldı. Makalesinde, Kılıçdaroğlu’nun Tarık Akan ve Uğur Dündar arasında geçen diyalog hakkındaki iddialarının gerçek dışı olduğunu vurguladı. Gezen, olaya bizzat şahit olduğunu belirtirken, tüm iddiaları ‘kesinlikle gerçek dışı’ olarak niteledi.

mujdat gezen tarik akani ugur dundar

Gezen’in makalesinde belirttiği ilgili kısımlar şu şekildedir:“Bir zamanlar Almanya’da bir konser verdik. Tarık Akan sahnede idi. Sahne arkasında ben ve Perran Kutman, sıradaki performans için bekliyorduk. Akan, Yılmaz Güney’in önemli bir sanatçı olduğunu belirtmişti ve Tercüman gazetesi bunu Türkiye’de manşete taşımıştı ve Tarık Akan’ın tutuklanması gerektiğini belirtiyordu.

Akan, bavulunu benim evime bıraktıktan sonra polis eşliğinde 1. şubeye gitti. Olayların tamamen yanıltıcı olduğunu dile getiren Gezen, “Tarık Akan’ı Uğur Dündar’ın tutuklattığı” iddiasının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti. Gezen, Dündar’ın, Tarık Akan’ın hiçbir şekilde zarar görmemesi için Tayyar Bey’e seslendiğini ve bunun olayların bütün hakikati olduğunu dile getirdi.

Müjdat Gezen: “Tarık Akan’ı Uğur Dündar tutuklattı lafı tamamen yalandır”
Giriş Yap

En Güncel Magazin Haberleri Sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!